Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Mäklare – vår fastighetsmäklare

Fastighetsbyrån

Letar du efter ny bostad eller är det dags att sälja din nuvarande? Behöver du hjälp att värdera din bostad?

Vår fastighetsmäklare Fastighetsbyrån är Sveriges största mäklarfirma och hjälper dig genom varje steg i din bostadsaffär.

A family of three going to a birthday party

Värdering av din bostad

Det finns flera skäl att hålla koll på värdet av din bostad. Kanske planerar du att sälja, vill hålla dig uppdaterad om värdet, eller behöver värdering för att ta lån. Vid ett möte med en mäklare kommer ni prata om:

  • Värdet på din bostad
  • Följa ditt värde med Värdebevakaren
  • Marknadsläget, både generellt och lokalt
Boka en kostnadsfri värdering!

Fler tjänster från vår fastighetsmäklare

Digital rådgivning

För dig som har frågor om att byta bostad, om marknaden eller om hur vår mäklare kan hjälpa dig med din bostadsaffär.

Håll koll på bostadens värde

Värdebevakaren håller dig uppdaterad om den senaste värdeutvecklingen för just din bostad. Kanske funderar du på att sälja, kanske vill du bara känna dig uppdaterad. 

Köpguiden

Att köpa bostad är spännande, roligt och säkert lite läskigt. Särskilt om du gör det första gången. Köpguiden hjälper dig att förstå hur en bostadsaffär går till och vad du behöver tänka på i varje steg. Använd gärna våra konkreta tips för att förbereda dig, så att köpet blir så bra och tryggt som möjligt.

Säljguiden

Att sälja en bostad ska kännas både spännande och tryggt – men även vara lönsamt. Därför ingår det flera steg i vår försäljningsprocess för att skapa en så framgångsrik affär som möjligt. Säljguiden hjälper dig att förstå hur en bostadsförsäljning går till och vad du behöver tänka på i varje steg. Använd gärna våra konkreta tips för att förbereda dig för en bra och trygg affär.

Ska du köpa eller sälja via Fastighetsbyrån?

Just nu får du ett extra förmånligt erbjudande!
Bland annat får du:

  • 1 månads räntefritt bolån
  • Kostnadsfritt handpenningslån under 6 månader
  • 3 månaders kostnadsfri personförsäkring

Erbjudandet gäller dig som tillträder din nya bostad till och med 30 april 2025.

Woman renovating her apartment

Räkneexempel bolån

  • Ett lånebelopp på 1 000 000 kronor, till 5,69 % ränta (3 mån bunden, listränta senast ändrad 2024-05-10), med rak amortering återbetalningstid 50 år, effektiv ränta: 5,84 % (ej Nyckelkund 5,85 %).

  • Första månadsbetalningen inklusive amortering är 6 408 kronor, sista månadsbetalningen inklusive amortering är 1 675 kronor, totalt belopp att betala om räntan är oförändrad under lånets löptid är 2 424 871 kronor. Antalet avbetalningar är 600 stycken.

Exemplet bygger på månatliga aviseringar, utan uppläggningsavgift eller aviseringskostnad, förutsatt att du är Nyckelkund och aviseras digitalt. För ej Nyckelkund tillkommer uppläggningsavgift på 650 kronor. Vid postala avier tillkommer en kostnad på 45 kronor i aviavgift. Valutakursförändringar kan komma att påverka beloppen som du ska betala om du till exempel har inkomst i annan valuta än lånet. Lånet förutsätter att säkerhet lämnas i form av pant i bostad.