Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Sommarbild med barn som springer i en sjö

Sommar, sommar, sommar

Vi vill passa på att önska dig en riktigt härlig sommar och tacka för året hittills. Vi ser fram emot en spännande höst, där vi fortsätter att berika vårt fantastiska Bergslagen!

Klöverblom

Nya öppettider från och med 3 juni

Från och med 3/6 gäller nya öppettider på våra kontor i Lindesberg, Nora och Storfors (kontantkassorna håller öppet som tidigare). 

Leende man med headset som arbetar på kundtjänst

Kundcenter förlänger öppettider

Nu låter det lite annorlunda när du ringer till 0581-880 00, men allt är som det ska.

Kundcenter erbjuder nu hjälp redan från klockan 7 på morgonen och ända till klockan 20 på kvällen – alla dagar i veckan (stängt storhelger).

Sommbarfoto med röda stugor i Bergslagen med åker framför

Hur är läget?

Vi vet inget om ditt drömläge, men nästan allt om bolån. Vi lotsar dig gärna på bostadsmarknaden och ger råd för en bra, trygg och sund ekonomi – oavsett var du är i livet.

Missa inte våra erbjudanden till dig som ska byta bostad. 

Children in colourul wests

Drygt 9 miljoner i lokalt stöd

Under förra året återinvesterade vi och våra två ägarstiftelser mer än 9 miljoner kronor lokalt, fördelat på forskning, föreningsliv, idrott, kultur, näringsliv och utbildning. 

Hands picking red apples and putting them in a bucket

Sparbanken Bergslagen justerar räntorna

Ändringarna gäller inlåning från den 31 maj och utlåning från den 27 maj 2024.

Kvinna med mobiltelefon

Tryggare överföringar

Vi inför en daglig beloppsgräns vid överföringar för att stärka skyddet mot bedrägerier. Du väljer själv hur stor summa som du ska kunna föra över till andra konton än dina egna.

Välkommen till Private Banking

Om du har en förmögenhet att förvalta så får du tillgång till några av marknadens mest kompetenta rådgivare. (Inom kort öppnar vi även en Premium-avdelning för dig som har mindre än 5 miljoner kronor att placera.)

Nytt nummer av Lyckoslanten

Nu finns ett nytt nummer av Lyckoslanten ute i landets skolor. Du kan även läsa den på lyckoslanten.se.

Tre glada kvinnor äter glass i sommarstaden

Dröm stort, spara lagom

Kanske är det en starkare vardagsekonomi som står högst upp på listan. Eller är det en efterlängtad resa du drömmer om? Starta ett sparande som hjälper dig att nå din dröm, på dina villkor och i din takt.

Skaffa dig bankkoll inför resan!

Ska du ut och resa? Då kan det vara skönt att ha koll på vad som gäller om du skulle behöva få bankhjälp medan du är borta.

Sommarlov på liten budget

Sommarlov är på ingång och med den även förväntningar på upplevelser och aktiviteter. Vi tipsar om vad du kan hitta på med ditt barn som inte behöver kosta skjortan. 

* Ett lån på 100 000 kr med 9,23 % rörlig ränta, räntespann 7,45%-17,59% (senast ändrad 2024-05-20), med rak amortering och en återbetalningstid på 5 år, ger en effektiv ränta på 9,78 % (9,63 % för Nyckelkund) Totalt belopp att betala under lånets löptid är 123 760 kr (123 460 kr för Nyckelkund). Återbetalningsbeloppet är i snitt 2 063 kronor per månad och antalet betalningar är 60 stycken. Observera att räntan är individuell, 7,45%-17,59% (senast ändrad 2024-05-20) och sätts efter dina ekonomiska förutsättningar.